All Car Central Magazine


Formula Predator Trofeo Italia at Grobnik, Rijeka 2014



Formula Predator Trofeo Italia at Grobnik, Rijeka 2014 Photos and Stories.

Photos and story provided by Ljubomir Ivanovic Contact Photographer for Information.




Formula Predator Trofeo Italia at Grobnik, Rijeka 2014

Sports Car race 2014-06-27 - 2014-06-29, Grobnik, Rijeka, Serbia


Formula Predator Rijeke

Racing Formula Predator Trofeo Italia at Grobnik near Rijeke, Vladan Slavković driving for Team Serbia, won his class finishing 9th overall and Nenad Arsenijević won on Sunday, in class finishing 11th, overall out of 21 competitors.

Formula Predator has a Honda Hornet 600 motorcycle engine and produces the most torque at about 9,000 rpm, which means that the engine should run between 8,000 and 13,000 rpm.

When the engine reaches greatest torque, just before the exit of a curve, with the rigid connection of a chain as in karts between driving the rear wheels the, rear end suddenly brakes away which is quite a show, but when drivers use this drift it is very easy to control. Despite all this, Vladan Slavković in the first practice secession was the sixth place, a nice achievement bearing in mind that the last he drove in competition at the Rijeke track was 33 years ago.

Unfortunately, during qualifications the transmission would not engage sixth gear, so running in fifth, and on the limiter, reduced his speed, and only scored 10 place which was quite demoralized,

Durring the event Corrado Cusi, owner of Formula One racing series Predator, visited the NAVAK track.

He was delighted with the event and promised a promotional race (with six cars) and the whole circus will appear on this track for the race in the Trofeo Italy in late September. Vladan Slavković will certainly take part in both events. In addition, it is expected they will test the San Martino del Lago track in Kremone in late August which will be the site of the last race for the Trofeo Italia this year in October

Lad
Formula Predator Trofeo Italia at Grobnik, Rijeka

Arsenijević i Slavković posle trka u Rijeci

Na stazi Grobnik kod Rijeke u okvuru takmičenja Formula Predator za Trofeo Italia, vozeći za Team Serbia, Vladan Slavković je na trci u subotu osvojio 9. mesto, a Nenad Arsenijević na trci u nedelju 11., u konkurenciji 21 takmičara.

Lep uspeh, imajući u vidu da su se po prvi put takmičili u ovoj seriji. Trebalo se navići na potpuno novo okruženje. Fopmula Predator ima motor sa motocikla Honda Hornet 600 i najveći obrtni moment ima na oko 9.000 obrtaja u minuti, što znači da je treba voziti između 8.000 i 13.000 obrtaja. Kada se dodaje gas i motor dođe u zonu največeg obrtnog momenta, pred samim izlaskom iz krivine, zbog krute veze između zadnjih točkova i prenosa snage preko lanca kao kod kartinga, zadnji kraj formule se naglo „otkida“, rep se zanosi, ali kada se vozač naviknete na to rep se vrlo lako kontroliše. Uprkos svemu tome Vladan Slavković je na prvom treningu imao 6. vreme, lep uspeh imajući u vidu da je poslednji put formulu na stazi u Rijeci na takmičenju vozio pre 33 godine.

Nažalost, na kvalifikacijama menjač nije hteo u šestu brzinu, tako da je na pravcima vozio u petoj, na limitatoru, i svakako gubio na brzini, tako da je postigao 10 vreme. To ga je prilično demoralisalo, pa je posle vozio na sigurno, da ne ulati u neku gužvu i da negde ne poleti preko nečijeg točka. Ovih dana je Corrado Cusi, vlasnik trkačke serije Formula Predator, boravio Srbiji na stazi NAVAK.

Bio je oduševljen stazom i obećao da će za deset dana javiti da li ove jeseni dolazi samo na promotivnu trku (sa šest vozila) ili će se ceo cirkus pojaviti na našoj stazi i to u trci za Trofeo Italija već krajem septembra. Vladan Slavković će svakako učestvovati i u jednom i u drugom slučaju. Osim toga, očekuje ga test na stazi San Martino del Lago kod Kremone krajem avgusta. Na toj stazi učestvovaće na poslednjoj trci za Trofeo Italia ove godine u oktobru.

CLICK HERE
Lad
Formula Predator Trofeo Italia at Grobnik, Rijeka

Griglia 2 gara 1 - Grid 2 race 1

CLICK HERE
Lad
Formula Predator Trofeo Italia at Grobnik, Rijeka

Lad
Formula Predator Trofeo Italia at Grobnik, Rijeka

Partenza - Departure

Lad
Formula Predator Trofeo Italia at Grobnik, Rijeka

First laps

Lad
Formula Predator Trofeo Italia at Grobnik, Rijeka

CLICK HERE
Lad
Formula Predator Trofeo Italia at Grobnik, Rijeka

Vladan Rijeka iz voznje

Lad
Formula Predator Trofeo Italia at Grobnik, Rijeka

Pilota Serbo Slavković






All Cars • • Racing • • VINTAGE • • Shows • • Gallerys • • Contact

Scroll to Top