Dušan Borković
FIA WTCC, Milan, Italy 2015

FIA WTCC 2015 Dusan Borkovic and Norbert Michelisz driving a Honda Civic
Both drivers will drive the a Honda Civic WTCC in 2015
Belgrade
Serbia

Images© and story provided by Ljubomir Ivanovic, Contact Photographer For Information on Photos of this Event


FIA WTTC 2015

Both Dusan Borković and Norbert Michelisz will start the 2015 season driving the Honda Civic WTCC but different set-up.

Both drivers will drive the same or almost the same car, a Honda Civic WTCC. Norbert Michilisz this season will be a factory Honda team driver, which will have the latest developments on the car, a large amount of kilometers in training and will be paid for the ride.

Lad
 FIA WTTC 2015

Dušan Borković i Norbert Michelisz - Honda Civic WTCC - isti (skoro) automobil, različit tretman

Dušan Borković je najavio svoju drugu FIA WTCC sezonu. Društvo mu je pravio prijatelej iz Mađarske Norbert Michelisz, ovo će biti njegova peta sezona.

Borković se osvrnuo na sve novine koje ga očekuju od 6 - 8. marta kada se vozi prvi ovogodišnji vikend na stazi u Argentini i kao jednu od najvažnijih istakao povratak Yokohama trofeja za privatnike.

"Ovaj trofej je u WTCC uveden 2006.godine i prvi put su ga ukinuli prošle godine. Drago mi je da se vraća jer pored posebnog sistema bodovanja, on nosi i posebno postolje i promociju vozača i tu ću sigurno tražiti svoje mesto. Pored automobila Chevrolet, za ovaj trofej takmičiće se i privatnici sa automobilima Honda i Citroën - rekao je Borković.

Oba vozača će voziti isti ili skoro isti automobil – Honda Civic WTCC. Norbert Michilisz će ove sezone biti fabrički vozač ekipe Honda, što podrazumeva zadnju evoluciju automobila, veliki broj pređenih kilometara na treninzima i platu za vožnju. Za ovu godinu Dušan Borković je posebno pomenuo nove amortizere koje su dobili fabrički automobili Honda, koji im omogućavaju veliku prednost na stazi. Verovatno će to unapređenje dobiti i privatni timovi, ali je pitanje kada i po kojoj ceni.

Lad
click here  FIA WTTC 2015

For Dusan this year, can received factory Honda new shocks, which can give them a great advantage on the track. A great promotion to private teams, but the question is when and at what price.

Dusan Borković announced that this year's first weekend in Argentina is significant as one of the most popular awards, the Yokohama trophy for private teams is returning.

"This trophy is in the WTCC was introduced in 2006 and the first time it was abolished last year. I'm glad to be back, because in addition to a special scoring system, it carries a special bench and promotion of the driver and that I will certainly look for their place. In addition to cars Chevrolet, for this trophy will compete and private owners with cars Honda and Citroen - said Borković.
****
Dušan Borković će voziti skoro isti automobil, ali za privatni tim, što podrazumeva automobil koji će kasniti sa usvaršavanjima u odnosu na fabrički za nekoliko trka, mali broj pređenih kilometara na treninzima, bez plate.

Lad
 FIA WTTC 2015

WTCC cars this year will be more aggressive than last year, with power of just over 400 hp, and the disc brakes will have a larger diameter.
****
WTCC automobili će ove godine biti nešto snašniji nego prošlogodišnji, snaga nešto preko 400 ks, disk kočnice će imati veči prečnik.

Lad
click here  FIA WTTC 2015

Norbert Michelisz, fourth - 2014 FIA WTCC commenting on Dusan Borkovića's recent tests in Italy for all the Honda drivers, had only words of praise: "I am very proud to Dusan because I know how hard it is to succeed in a country like mine does not have a rich tradition of Motorsport. At the beginning of the season Duca was making the typical rookie mistakes through which we all passed, but already in the second half of the season, he showed amazing talent. It will be much better this year and I'm sure Duca can enter the top five with a speed that was demonstrated. Dušan not much riding on the test, but when he was on the track showed how he is. The second day had the fastest lap of all drivers of the Honda "- said Michelisz.

Lad
 FIA WTTC 2015

Dusan has promised that in this new season he will try to make improvements over the previous year, but his objective is, as before, to drive as fast as possible. The only serious problem that he has to fix before the start of the new season is the position of the seat.

"Based have serious health problems and they are all concerned. By the third race of the season, because so FIA regulations require, there's no way to fix anything. We did it just to move the pedals 10 cm upwards and it makes it easier to position a little. Otherwise , can hold two rounds of the ride, after I squeeze the nerve and starts to numb leg from the hip down. Because of the unbearable pain I have to stop. I do not know how it will look race in Argentina, I hope to uspesti that exported, and dying in the hospital, " said Borković to reporters.

Lad
click here  FIA WTTC 2015

Dusan Borković and demonstrated how the how he has to sit in the car, but hopes that this will change, if not the first race, then soon.
****
Dušan Borković je i demonstrirao kakav položaj zauzima u automobilu, ali se nada da će se to izmeniti, ako ne na prvoj trci, onda na nekoj narednoj.

Lad
 FIA WTTC 2015

Norbert Michelicz, četvrtoplasirani u FIA WTCC 2014, za Dušana Borkovića, govoreći i o nedavnim testovima u Italiji za sve vozače Honda, imao samo reči hvale:

"Veoma sam ponosan na Dušana jer znam koliko je teško uspeti u zemlji koja kao i moja nema bogatu tradiciju auto moto sporta. Na početku sezone Duca je pravio tipične početničke greške kroz koje smo svi prošli, ali već u drugom delu sezone, on je pokazao neverovatan talenat. Biće mnogo bolje ove godine i siguran sam da Duca može da uđe u prvih pet sa brzinom koju je demonstrirao. Dušan nije mnogo vozio na testu, ali kada je bio na stazi pokazao je kakav je. Drugi dan je imao najbrži krug od svih vozača Honde" - rekao je Michelicz.

Lad
 FIA WTTC 2015

Dušan je obećao da će u novoj sezoni pokušati da napravi iskorak u odnosu na prethodnu, ali da mu je cilj, kao i do sada, da vozi najbrže što je moguće. Jedini ozbiljan problem koji ima pred početak nove sezone je pozicija sedišta.

Lad
 FIA WTTC 2015

"Sa sedištem imam ozbiljne poteškoće zbog kojih su svi zabrinuti. Do treće trke u sezoni, jer tako propisi FIA nalažu, nema šanse da se bilo šta popravi. Uspeli smo samo da pomerimo pedale 10 cm ka gore i to mi malo olakšava poziciju. Inače, mogu da izdržim dva kruga u vožnji, posle mi se uklješti nerv i počne da trne noga od kuka na dole. Zbog nesnosnih bolova moram da se zaustavim. Ne znam kako će izgledati trka u Argentini, nadam se da ću uspesti da je izvezem, a da ne završim u bolnici" - rekao je Borković u obraćanju novinarima.

Lad
 FIA WTTC 2015

Lad
 FIA WTTC 2015

click here

BACK TO TOP