FIA WTCC Slovakia Ring 2014

FIA WTCC Slovakia Ring
FIA World Touring Car Championship Page 2
Starts: 05/10/2014
Ends: 2014-05-11
Slovakia Ring
Bratislava
Slovakia

Images and story submited by Ljubomir Ivanovic, Contact For Information on Photos of this Event


GALLERY 1

SERBIAN VERSION


Lad
click here Milovan Vesnić FIA WTCC Slovakia Ring 2014

Milovana Vesnića izdao automobil u Slovačkoj

Nakon velikih problema sa automobilom na trci u Francuskoj Milovan Vesnić je da pauzu između trka iskoristio za dodatne testove i unapređenje postavki takmičarskog BMW 320 si S2000 TC1. Uz pomoć prijatelja iz Slovačke i Mađarske tim je bio na stazi Slovakiaring na celodnevnim probama koje su i pored početnih tehničkih problema vratile dozu optimizma celoj ekipi pred nastavak sezone.

Nažalost, već na prvom treningu počeli su problemi sa transmisijom. Milovan Vesnić je timu prijavio čudne zvuke koji su dopirali iz kutije menjača. Ekipa je menjač zamenila drugim, sveže remontovanim, koji je stigao u paketu sa automobilom BMW. I ovaj menjačje imao problema. Od dva menjača ekipa mehaničara na čelu sa Milunom Vesnićem, ocem Milovana Vesnića, je uspela da sklopi jedan i osposobi automobil za drugi trening i nastavak trkačkog vikenda u Slovačkoj.

„Na kraju prvog trkačkog dana u Slovačkoj mogu reći da sam zadovoljan. Nastavljamo uzlaznom putanjom uz sve probleme. Podešavanja na automobilu konačno idu u pravcu koji ja želim i mislim da još uvek nismo pokazali šta sve možemo“- rekao je na kraju Milovan Vesnić.

Tim je slobodni trening iskoristio da za kvalifikacije pripremi novi set kočnica i da dodatno poboljša set up automobila. U pomoć su priskočili tehničari iz konkurentskih timova Homola Motorsport i Krenek Motorsport. Ispostavilo se ono što je naš tim na žalost i sam zaključio, da automobilu BMW ipak nedostaje nekoliko veoma bitnih unapređenja, uglavnom na trapovima i ogibljenju. Koliko će ASK Sport Auto Vesnić u budućnosti uspeti da pronađe sredstava za takav „poduhvat“ veliko je pitanje, ali od ovoga što trenutno poseduju pokušaće da uz savete iskusnih konkurenata, ali sada i velikih prijatelja izvuku maksimum.

Iako to pozicija i ostvareno vreme ne govori, Milovan Mikica Vesnić je ipak mogao biti delimično zadovoljaan kvalifikacijama. Deveto vreme u klasi i šesnaesto ukupno Vesnić je napravio uz tri prestizanja u svom jedinom brzom krugu.

„Pozitivno je da je auto iz kruga u krug sve bolji.“ - prokomentarisao je kavlifikacije Vesnić. Staza Slovakiaring duga je 5.922 metra, a u trci 1 i trci 2 vozilo se po 9 krugova. Bio je to drugi trkački vikend u okviru FIA ECTT 2014.

U trci 1 Vesnić je sa pozicije 16 veoma brzo stigao do pozicije broj 11. Grupa od četiri vozača ispred njega bila je evidentno sporija. želja tima i Milovana Vesnića je bila da se nekako stigne do pozicije broj 8 koja donosi prvu startnu poziciju za trku 2. To je bila i prilika da se stigne do prvih ovogodišnjih bodova. Neposredno ispred bili su Slovak Samuel Sladecka i Nemac Cristian Fischer. Kada se spremao da ih napadne automobil je naprosto ostao bez gasa, a potom se i uzgasio.

Tim je pokušao da locira problem u kratkom vremenu između trke 1 i trke 2, ali bez uspeha. „Po prvi put ove godine počeo sam da se lepo osećam u automobilu. Lošu sreću sa treninga sam ostavio iza sebe i pozicije počeo da osvajam u trci. Sve je funkcionisalo savršeno a onda odjedanput automobil se ugasio. Malo je reći da sam razočaran jer maleru nikada kraja i pored ogromnog truda i rada koji svi kao kolektiv ulažemo u sve ovo.“ - kratko je prokomentarisao Vesnić.

Uz asistenciju inženjera iz tima Krenek Motorsport konstatovano je da je kabl koji povezuje ručicu menjača i kontrolnu jedinicu motora slao pogrešne podatke da je u toku promena brzina. Kao posledica toga kontrolna jedinica je prekinula dotok goriva.

Sledeći trkački vikend, treći po redu za FIA ETCC 2014, vozi se na stazi Salzburgring 24. i 25. maja 2014.

Dusan Borković FIA WTCC Slovakia Ring 2014

Dušan Borković bez bodova u Slovačkoj

Automobilista iz Srbije Dušan Borković, Chevrolet RML Cruze TC1 startni broj 98, na trci 1 voženoj u okviru FIA WTCC 2014 u Slovačkoj startovao je sa 11. pozicije nakon kvalifikacija voženih u subotu na stazi Slovakiaring.

Borković je kao i predhodna dva trkačka vikenda, Maroko i Francuska, uspeo da se plasira u Q2, odnosno u prvih 12 vozača.

Iako su i u Slovačkoj bili teži 60 kilograma od ostalih automobila, vozači ekipe Citroen, Jose Maria Lopez, Sebastien Loeb i Yvan Muller, Citroen C-Elysee WTCC, bili su najbrži u kvalifikacijama. Mađar Norbert Michelisz, Hondi Civic WTCC, bio je četvrti, a Italijan Ganni Morbidelli, Chevrolet RML Cruze TC1, peti.

- Moram da priznam da sam poprilično razočaran svojim performansom u kvalifikacijama. Tokom vikenda tražili smo odgovarajući set-up, međutim, baš na kvalifikacijama sam pogrešio nekoliko puta, uništio gume tako da posle nisam imao šanse da popravim vreme - rekao je Borković posle kvalifikacija.

- Dugačka je staza i ako se pogreši na par mesta, izgubi se čitava sekunda. S prednjim pogonom je veoma teško, jer je neophodno voziti čisto i tečno, budući da moj automobil ima mnogo konjskih snaga na prednjoj osovini. Dao sam sve od sebe, bilo je vrlo teško. Videćemo šta će se dešavati u nedelju, kažu da će biti kiša što meni i ne odgovara najviše, ali nema veze, dugačka je sezona ispred nas - dodao je Dušan Borković opisujući stazu Slovakiaring.

- Staza je takva da vam ne omogućava mnogo pokušaja, ali ovo je tek početak sezone. Svakako da je potrebno da napredujem i ubrzam auto. Sigurno da mi je teže nego ostalim konkurentima jer nemam iskustva u razvijanju automobila. U Maroku sam postigao najbolji rezultat, a kako sezona odmiče svi ubrzavaju automobile, a meni, iskreno govoreći, ide malo teže. Nadam se da ćemo u nastavku sezone poboljšati automobil i da ću manje grešiti - rekao je Dušan Borković dosdašnjem toku sezone.

Dušan Borković je završio trku 1 na 12. mestu, što mu nije bilo dovoljno da se domogne novih bodova u Svetskom šampionatu turing automobila.

Za razliku od prethodna dva dana kad su voženi treninzi i kvalifikacije, trkački dan na stazi Slovakiaring obeležila je kiša, koja je od starta trke prerasla u pravi potop. Iz tog razloga trka nije bila izvezena do kraja. Vozači su vozili puna tri kruga iza sigurnosnog vozila, da bi nakon 11. kruga trka definitivno bila prekinuta.

Borković je poput ostalih vozača imao ogromnih problema da se izbori s vremenskim neprilikama i održi automobil na stazi, a kao posledica prevelikog zanošenje zadnjeg dela izletao je sa staze u trećem i četvrtom krugu na krivini 6, oštetivši svoj automobil.

Mehaničari su verovali da će biti u stanju da otklone oštećenja zašta su imatli svega 15 minuta pre starta trke 2.

- Uslovi su bili neverovatno teški, kiša je padala od početka trke. Znao sam još posle trke u Francuskoj, kad su bili slični uslovi, da će mi biti teško da budem konkurentan i postižem željene rezultate - opisao je Borković stanje na stazi Slovakiaring.

Automobilski as iz pančeva je rekao da mu je bilo podjednako bilo teško da se bori s pripremom automobila i svojim stilom vožnje.

- Dobro sam krenuo, napredovao za nekih par mesta, ali imao sam dosta zanošenja zadnjeg dela automobila. Par puta sam izletao sa staze, ali sam se jako dobro vraćao. Na kraju sam završio 12. prvu trku - dodao je Borković.

Plasman mu nije doneo pomak u bodovnom saldu, ali Borković sagledava trku i s drugih aspekata. - Nisam oduševljen rezultatom jer nisam uzeo bodove, ali auto je u jednom komadu, a vrlo lako je moglo da bude suprotno. Dosta je oštećen već od prvog kruga kad sam se sudario s Tiago Monteirom gde sam iskrivio trap, prednji levi točak i donji spliter, pa mi ni aerodinamika nije bila najbolja. To su trke, nadam se da ću što pre zaboraviti nastupe u Mađarskoj i Slovačkoj, gde imam problem sa snalaženjem i idealnim set up-om automobila. Nadam se da ću posle ove trke imati test kako bih unapredio automobil, preko mi je potreban - ističe Borković.

Organizatori takmičenja su posle prekinute prve trke, odlučili da se zbog vremenskih neprilika otkaže druga.

Pobednik prve trke u Slovačkoj je Sebastien Loeb, dok su se na podijum kao drugoplasirani i trećeplasirani popeli Jose Maria Lopez i Norbert Michelisz. Yvan Muller je zbog preranog starta bio kažnjen prolaskom kroz boksove.

Dušan Borković, NIS Petrol by Campos Racing team, posle sedam trka u FIA WTCC 2014 zauzima 12. mesto u generalnom plasmanu sa 15 osvojenih bodova. FIA WTCC se seli u Austriju, gde će na stazi Salzburgring biti vožene naredne dve trke, 25. maja 2014.

click here

BACK TO TOP